Fredrik Sundqvist
Fredrik Sundqvist
Copywriter

Tre nya bokföringstermer
Client: Visma Spcs Bureau: MRM Stockholm

Nya Visma eEkonomi

När vi fick i uppdrag att lansera nya bokförings- och faktureringsprogrammet Visma eEkonomi bestämde vi oss för att kasta fikonspråket i papperskorgen. Istället införde vi några helt nya bokföringstermer. Några som alla kan förstå.
 

Fikonspråk

Ekonomi- och bokföringsområdet är präglat av långa ord, krångliga formuleringar och högst obegripliga förkortningar. Det gäller inte minst terminologin som leverantörer av ekonomiprogram använder för att berätta om alla funktioner deras program erbjuder. Problemet är att kunderna (egenföretagarna) inte är redovisningsekonomer. De är människor. Och väldigt få människor är intresserade av swift, IBAN, räkenskapsår och räntabilitet. 
 

Rolf på Blocket

Förutom kampanjsajt, DR, banners och annonser gjorde vi en Blocket-annons där Visma Spcs vd Rolf Dahlberg gick ut och erbjöd sina bokföringskunskaper för endast 139 kr/mån (priset gällde förstås programmet).

2013-09-28 15.29.42.jpg

Mer än 800 000 visningar på Youtube

För att berätta bakgrunden till Visma Spcs gjorde vi en kort informationsfilm som visar resan från det att företaget startade, till idag och lanseringen av det nya programmet. Efter bara två månader hade filmen över 350 000 visningar på Youtube, och idag närmare vi oss en miljon. Ganska bra för en informationsfilm om ett ekonomiprogram. 

Webb med ram.png